ارلن ( حجم های مختلف از 25 سی سی تا 5 لیتری)

ارلن ( حجم های مختلف از 25 سی سی تا 5 لیتری)

ارلن نوعی تجهیزات آزمایشگاهی شیشه ای یا پلاستیکی شفاف است که برای اندازه گیری، مخلوط کردن یا نگهداری مایعات یا مواد شیمیایی استفاده می شود. ارلن‌های آزمایشگاهی در شکل ها، اندازه ها مختلفی که بر اساس کاربرد مورد نظرشان تعیین می شود، موجود هستند.

ارلن مایر (همچنین به عنوان بالن مخروطی شناخته می شوند) از آشناترین قطعات شیشه ای آزمایشگاهی هستند که توسط عموم مردم شناخته شده است. ارلن ها به دلایل متعددی از جمله ایمنی و رفع نیازهای آزمایشی مختلف، به ویژه در محیط آزمایشگاه مفید است.

ارلن چیست

ارلن ظرفی شفاف با گردنه باریک بلند است که شامل یک دهانه کوچک هستند. ارلن‎‎های اغلب با خطوط سفید اندازه گیری حجمی (درجه بندی) در امتداد یک لبه ظرف برای کمک به اندازه گیری مایعات مشخص می شوند (شاخص های حجم در ارلن مدرج تقریبی هستند و نباید برای اندازه گیری دقیق استفاده شوند). ته صاف و بزرگ ارلن به ظرف اجازه می دهد به طور محکم و ایمن روی میز آزمایشگاه بدون واژگونی قرار گیرد.

گردن های بلند و ستونی ارلنها چندین هدف را برآورده می کنند. آن ها محلی آسان برای جابجایی یا حمل با دست یا انبر در صورت لزوم فراهم می کنند. به عنوان مثال اجازه می دهند ارلن ها به راحتی توسط گیره های فلزی روی منبع گرما محکم شوند. مایعات به راحتی در این ظروف بدون خطر پاشش قابل توجه، مخلوط می شوند. برخی از آنها دارای حفره هایی هستند که به حداکثر رساندن انتقال گاز و به هم زدن بیشتر محتویات در هنگام تکان دادن کمک می کند.

داخل دهانه ارلنها ممکن است برای قرار دادن یک درپوش شیشه ای مات شده باشد. همچنین می‌ توان از کلاهک یا درپوش لاستیکی برای محتویات استفاده کرد. گردن بلند ارلن باعث کاهش اتلاف مایع در اثر تبخیر می شود. این مزیت به ویژه در حفظ غلظت مناسب زمانی که شیمیدان با مایعات فرار کار می کنند، مفید است. گردن های بلند همچنین اجازه می دهد تا مایعات تیتراسیون یا تقطیر داخل ارلن را بدون خطر جوشیدن بیش از حد سیال، به لوله های تقطیر یا لوله های متصل به بالای ارلن انتقال داد.

بیشتر ارلنها از شیشه ساخته شده اند، اگرچه برخی از ظروف پلاستیکی در دسترس هستند. ارلن شیشه ای اگرچه شکستنی هستند، اما در آزمایشگاه های تجاری کاربرد بیشتری دارند. ارلن های شیشه ای را می توان بدون خطر آلودگی با مواد فراری که بالقوه توسط یک ارلن پلاستیکی آزاد می شود، گرم کرد. استریل کردن شیشه ای با حرارت نیز فرآیندی آسان تر از ضدعفونی کردن و تمیز کردن ارلن های پلاستیکی است. ارلن‌ها در اندازه های بسیار متنوعی در دسترس هستند، اگرچه معمولاً در اندازه های 250 و 500 میلی لیتر (سی سی) مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربردهای ارلن

ارلنها در علوم آزمایشگاهی اهمیت فراوانی دارند زیرا یک ابزار اساسی است که کاربردهای مختلفی دارد، مانند ذخیره سازی نمونه مایع که تقریباً در تمام آزمایشگاه انجام می شود. در حالی که حداقل عملکرد را در اندازه گیری انجام می دهد، ابزار مفیدی در مشاهده واکنش های شیمیایی و سایر پدیده ها است. به طور خاص، یک ارلن در موارد زیر استفاده می شود:

  • نگهداری و انتقال نمونه های مایع
  • مخلوط کردن یا هم زدن محلول ها
  • گرمایش و سرمایش محلول ها
  • انجام فرآیند فیلتراسیون
  • انجام تیتراسیون برای مشاهده واکنش و خنثی سازی
  • تهیه کشت جلبکی یا میکروبی
  • انجام فرآیند کریستالیزاسیون

 

نحوه استفاده از ارلن

ایمنی در آزمایشگاه با پیروی از روش صحیح در جابجایی ابزار و تجهیزات درک دستورالعمل های ارائه شده رعایت می شود. قبل از دست زدن به هر ظروف شیشه ای، از نوع مناسب دستکش های ایمنی استفاده کنید، به خصوص زمانی که از این ظرف برای گرم کردن مایعات استفاده می شود یا زمانی که مواد شیمیایی ممکن است باعث تحریک پوست شوند.

آزمایش ‌کنندگان باید نسبت ترکیب املاح به حلال را بررسی کنند تا مطمئن شوند که ارلن دارای حجم مناسبی است که فضای کافی برای چرخش محلول می ‌دهد. مقادیر کم مایع ترجیح داده می شود زیرا چرخاندن آنها باعث می شود تا اکسیژن کافی وارد محلول شود.

هنگام انتقال نمونه مایع به و از این ظرف در صورت لزوم از ابزارهایی مانند پیپت یا قیف استفاده کنید. این عمل دقت اندازه گیری حجم را بهبود می بخشد. چرخاندن ارلن فرآیند پیچیده ای نیست. آن را با یک دست روی گردن نگه دارید و محلول نمونه را به آرامی در حرکت مداری تکان دهید. ظرف بدون درب را می توان برای چرخش کم تا متوسط استفاده کرد. برای چرخش قوی تر از درپوش استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *