شرکتهای شیمیایی موجود در سراسر دنیا ترکیباتی را تولید می کنند که به عنوان پایه بسیاری از صنایع استفاده می شود. برای دسترسی به اسامی شرکتهای شیمیایی کافی است در اینترنت جستجو کنید. شرکت های شیمیایی همچنین ممکن است فقط در زمینه خرید و فروش مواد شیمیایی فعالیت کنند. به عنوان مثال فروش مواد شیمیایی صنعتی توسط بسیاری از شرکت های داخلی و خارجی جهت تامین نیاز مصرف کننده صورت می گیرد.
اینها به اصطلاح مواد شیمیایی اساسی هستند که به عنوان بلوک های ساختمانی برای بسیاری از مواد شیمیایی در زنجیره تولید استفاده می شوند. مهم ترین مواد شیمیایی پایه، خانواده پتروشیمی ها (اتیلن، پروپیلن، بوتادین و بنزن) از صنایع شیمیایی آلی و همچنین آمونیاک و کلر/ سود سوزآور از صنایع شیمیایی معدنی هستند.
اتیلن و مشتقات آن مواد اولیه بسیاری از پلاستیک ها و رزین ها و همچنین الیاف و مواد شوینده هستند. تولید جهانی اتیلن بیش از 80 میلیون تن تخمین زده می شود و در حال رشد است. ایالات متحده بزرگترین تولید کننده اتیلن در جهان است که کمتر از 30 درصد از ظرفیت جهانی را به خود اختصاص داده است. پروپیلن در دهه گذشته با سرعت بیشتری – 5٪ در سال – رشد کرده است.
تولید آمونیاک، یک جزء کلیدی در ساخت کودهای نیتروژن دار، یک فرآیند بسیار انرژی بر است. تقریباً 80 درصد از تولید آمونیاک به عنوان خوراک کود استفاده می شود. آمونیاک از طریق سنتز فشار بالا گازها تولید می شود. تولید آمونیاک در سال 2011 حدود 164 میلیون تن برآورد شد. رشد فروش عمدتاً در کشورهای در حال توسعه دیده می شود، جایی که توسعه بر تولید نیز متمرکز است.
چه محصولاتی توسط شرکتهای شیمیایی به فروش می رسد؟
صنایع شیمیایی همواره از نفت به عنوان خوراک اولیه استفاده کرده است. تصادفی نیست که قرن بیستم را قرن هیدروکربنی نامیده اند. با این حال، به دلیل محدودیت در دسترس بودن نفت، افزایش هزینه ها و به ویژه استفاده بی رویه از صنعت که مشکلات زیست محیطی جدی ایجاد کرده است، وضعیت به سرعت در حال تغییر است. شرکت های شیمیایی نیز به سمت تامین مواد از منابع زیستی حرکت می کنند. فروش مواد شیمیایی صنعتی برای تامین صنایع یکی از عملکردهای اصلی شرکت های شیمیایی است.
از این نظر، جستجو برای جایگزین های خوب و توسعه فرآیندهای صنعتی با اثرات زیست محیطی کم (به اصطلاح شیمی سبز یا بیوتکنولوژی های سفید) از اهمیت بالایی برخوردار است. جایگزین های خوب احتمالی انرژی خورشیدی و بادی و همچنین سایر منابع تجدید پذیر هستند.
صنایع شیمیایی در حال حاضر تقریباً منحصراً به منابع فسیلی مانند نفت وابسته است. با توجه به محدودیت در دسترس بودن این منبع متوالی و با توجه به افزایش تقاضا برای انرژی از سوی کشورهای در حال توسعه و افزایش قیمت نفت، منابع تجدیدپذیر باید به عنوان جایگزین های ارزشمندی در نظر گرفته شوند. بنابراین بیشتر شرکت ها بر روی منابع جایگزین مانند چوب و سایر بقایای کشاورزی به عنوان ماده اولیه برای فرآیندهای سنتز شیمیایی متمرکز شده اند.
صنایع شیمیایی و نفت در طول قرن گذشته با هم رشد کردند. این صنایع با تبدیل مواد اولیه به کالا و محصولات خاص، ارزش افزوده ای را برای مواد اولیه ایجاد می کنند. فناوری های پردازش از روش های مختلفی از جمله روش های شیمیایی، حرارتی، فیزیکی و بیولوژیکی استفاده می کنند. با تجربه طولانی، مشخص شده است که هزینه تولید کالاها به دو عامل عمده بستگی دارد: (1) هزینه مواد خام و (2) هزینه فرآیند تبدیل.
صنایعی که مواد شیمیایی و سوخت را از نفت تولید می کنند با هزینه های بالای مواد خام نسبت به هزینه های فرآوری مشخص می شوند. معمولاً 50 تا 70 درصد هزینه تولید یک محصول کالایی از نفت به دلیل خود هزینه نفت است. به همین دلیل است که وقتی قیمت نفت خام تغییر می کند، قیمت بنزین به شدت نوسان می کند.
با این حال در صنایع محصولات زیستی، هزینه های پردازش بر هزینه های مواد خام غالب است. بنابراین، کاهش درصد معینی در هزینه های فرآوری، تأثیر بسیار بیشتری بر سودآوری و رقابت اقتصادی محصولات صنعتی زیست محور دارد تا درصد کاهش در هزینه های مواد خام. فروش مواد شیمیایی صنعتی به عنوان واحدهای ساختاری برای ادامه فعالیت بسیاری از صنایع ضروری است به همین دلیل بسیاری از شرکت های مواد شیمیایی به عنوان یک اولویت آنها را برای مصرف کنندگان تامین می کنند.