تفاوت اسید سیتریک خشک و آبدار در چیست؟

تفاوت اسید سیتریک خشک و آبدار در چیست؟

تفاوت اسید سیتریک خشک و آبدار به روش تولید و تعداد مولکول های آب موجود در ساختار مولکولی این ترکیب شیمیایی پرکاربرد بستگی دارد. تولید کنندگان می توانند این اسید را به صورت بی آب (به معنی بدون آب) یا به صورت مونوهیدرات تولید کنند. شکل بی آب این اسید، از آب گرم متبلور می شود، در حالی که مونوهیدرات زمانی تشکیل می شود که اسید سیتریک از آب سرد متبلور می شود. فروش اسید سیتریک آبدار در بازار توسط بسیاری از نمایندگی های فروش مواد شیمیایی صورت می گیرد.

اسید سیتریک چیزی است که همه ما مصرف می کنیم یا با آن در تماس هستیم، اما بسیاری از مردم اطلاعات زیادی درباره این اسید پرکاربرد ندارند. به علاوه، با چسباندن کلمه “اسید” به انتهای آن، ممکن است کمی ترسناک به نظر برسد. اولین چیزی که باید در مورد اسید سیتریک بدانید این است که این اسید به دو صورت در جهان تولید می شود. این ترکیب شیمیایی از مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و لیموترش گرفته شده است و در گوجه فرنگی و توت نیز به میزان کمتری وجود دارد.

اسید سیتریک چیست

اسید سیتریک یک پودر سفید رنگ است که معمولا به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی برای حفظ تازگی و افزایش عمر مفید آنها استفاده می شود. این اسید کار خود را با افزایش اسیدیته محصولات و از بین بردن باکتری هایی که باعث فساد غذا می شوند، انجام می دهد. زیرا اسیدیته افزایش یافته از رشد باکتری ها در محیط های مختلف جلوگیری می کند. همچنین این اسید به عنوان یک پاک کننده قدرتمند نیز شناخته شده است. اسید سیتریک همچنین به دلیل استفاده از آن در مکمل های غذایی شناخته شده است، زیرا بدن ما می تواند مواد معدنی را در صورت اتصال به این اسید به طور موثرتری جذب کند.

اسید سیتریک چگونه ساخته می شود

امروزه 99 درصد اسید سیتریک مصرفی در صنایع مختلف از طریق تخمیر میکروبی ساخته می شود. تنها 1 درصد از این ترکیب شیمیایی به طور طبیعی از مرکبات به دست می آید. نسخه تولید شده اسید سیتریک معمولا شبیه پودر سفید است. امروزه فروشگاه های زیادی وجود دارد که فروش اسید سیتریک آبدار را به صورت عمده انجام می دهند. شما می توانید با مراجعه به این فروشگاه ها این ترکیب شیمیایی را خریداری کنید.

برای تولید مقادیر انبوه اسید سیتریک، قارچی به نام Aspergillus niger در ظرف های مخصوص با استفاده از یک ماده کربوهیدرات مانند شکر یا ملاس پرورش داده می شود. فرآیند تخمیر در طول زمان انجام می شود و سپس سایر مواد معدنی مانند فسفات پتاسیم و سولفات منیزیم اضافه می‌ شوند و پس از رسیدن به تعادل pH ایده‌ آل، هاگ‌ های A. niger وارد می ‌شوند. چند روز بعد، اسید سیتریک شروع به تولید می کند تا زمانی که بیشتر شکر مصرف شود.

اسید سیتریک برای چه مواردی استفاده می شود

به دلیل ماهیت اسیدی و ترش مزه، این اسید عمدتا به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده استفاده می شود. این امر به ویژه در تولید نوشابه و آب نبات برجسته است. همچنین برای تثبیت یا حفظ داروها و به عنوان ضدعفونی کننده در برابر ویروس ها و باکتری ها استفاده می شود.

با این حال، اسید سیتریک همچنین ممکن است در منازل به عنوان یک عامل تمیز کننده و همچنین یک نگهدارنده مواد غذایی استفاده شود. سطح بالای این اسید به از بین بردن باکتری ها، کپک ها و بسیاری از میکروب ها به شما کمک می کند. همچنین در پاکسازی حمام از کف صابون، لکه های آب سخت، رسوب آهک و زنگ زدگی بسیار موثر است.

شما همچنین می توانید در آشپزخانه از اسید سیتریک برای نگهداری برخی از غذاها نیز استفاده می شود. برای مثال شما می توانید بر روی برش های سیب مقداری اسید سیتریک بپاشید تا برای مدت طولانی تری آن ظاهر برش عالی را داشته باشید. این اسید راه دیگری برای اضافه کردن مقداری مزه ای ترش به دستور العمل های خود بدون نیاز به اضافه کردن مواد افزودنی بیشتر است.

اسید سیتریک یک اسید طبیعی است، اما تولید کنندگان از شکل مصنوعی این اسید به نام MCA در بسیاری از محصولات تجاری خود استفاده می کنند. تولید کنندگان همچنین از این اسید همه کاره در نگهداری مواد غذایی استفاده می کنند. اگرچه استفاده از آن به طور کلی بی خطر است، اما افرادی که پوست حساس یا آلرژی دارند ممکن است بخواهند از مصرف این ماده شیمیایی اجتناب کنند یا در مقادیر کم از آن استفاده کنند. برای اطلاع از قیمت فروش اسید سیتریک آبدار می توانید به بسیاری از سایت های فروش مواد شیمیایی مراجعه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *