کاربرد وایت اسپریت در نقاشی

کاربرد وایت اسپریت در نقاشی

وایت اسپریت یک ماده بسیار مفید است که می توان از آن برای کارهای تمیزکاری در حین نقاشی استفاده کرد. همچنین می توان آن را به عنوان رقیق کننده رنگ یا برای تمیز کردن سطوح و قطعات، حلال رنگ ها و لکه ها و موارد دیگر به کار برد. اگر خانه خود را رنگ آمیزی می کنید، احتمالاً به یک بطری وایت اسپریت نیاز دارید تا همه ابزارهای خود را بعد از آن تمیز کنید.

وایت اسپریت چیست

امروزه متخصصان باتجربه رنگ به دلیل هزینه پایین، از حلالی به نام وایت اسپریت یا اسپریت معدنی به عنوان جایگزینی برای تربانتین برای رقیق کردن رنگ و تمیز کردن برس های رنگ استفاده می کنند. وایت اسپریت یک تقطیر نفتی ملایم و فرار است که می تواند برای چربی زدایی و تمیز کردن ماشین آلات، از بین بردن چسب ها و باقیمانده ها و تمیز کردن کف، علائم خراش و مبلمان چوبی استفاده شود. همچنین می توان از آن به عنوان روان کننده برای باز کردن رزوه های پیچ استفاده کرد.

اسپریت معدنی همچنین به عنوان حلال استودارد شناخته می شود که به مخترع آن W. J. Stoddard اشاره دارد. در سال 1928، استودارد به همراه لوید جکسون این حلال جایگزین را برای استفاده در تجارت خشکشویی خود تولید کردند. حلال استودارد در دهه 1950 محبوب ترین حلال خشکشویی در آمریکا بود. این ترکیب در خارج از ایالات متحده و کانادا، وایت اسپریت نامیده می شود.

انواع وایت اسپریت

در فرآیند تقطیر، مواد شیمیایی مانند هیدروکربن ‌های آلیفاتیک (پارافین) و آلی ‌حلقه ‌ای (سیکلوپروپان) با هیدروکربن‌ های آلکیل آروماتیک (بنزن) ترکیب می ‌شوند تا سه نوع رایج اسپریت معدنی را تولید کنند. نوع I در معرض گوگرد زدایی قرار گرفته است که در آن بیشتر گوگرد از تقطیر حذف می شود. نوع II اساساً یک استخراج با حلال است که در آن هیدروکربن‌ های معطر حذف می ‌شوند. نوع III با هیدروژناسیون، افزودن هیدروژن پردازش می شود. معنی همه اینها این است که ساختار اتمی هیدروکربن های مختلف که تقطیر هر نوع اسپریت معدنی را تشکیل می دهند برای کاربردهای مختلف به کار می روند.

وایت اسپریت بدون بو، نوع دوم یکی از رایج ترین انواع تینر رنگ است. این ترکیب برای حذف حلال ‌های معطر درمان شده است و به آن اجازه می‌ دهد در ساخت رنگ‌ های روغنی کم ‌بو استفاده شود. اسپریت معدنی در شکل معطر آن یک عنصر اساسی در تولید آسفالت است.

علاوه بر انواع، اسپریت ‌های معدنی به ‌عنوان کلاس 1، 2 یا 3 طبقه‌ بندی می ‌شوند. کلاس 1 محصولی با نقطه اشتعال بالاست و بنابراین دارای درجه فرار پایین است. کلاس 2 دارای د نقطه اشتعال تا حدودی پایین تر و کلاس 3 بدیهی است که کمترین نقطه اشتعال در بین سه کلاس ذکر شده دارد.

ملاحظات ایمنی وایت اسپریت

اگرچه اسپریت های معدنی یکی از پاک ‌کننده‌ ها و حلال ‌های جایگزین امن ‌هستند اما توسط اداره ایمنی و بهداشت شغلی (OSHA) به عنوان یک محرک پوستی ملایم توصیف می شوند. همچنین درجه اشتعال پذیری کلاس 3 را دریافت کرده اند. پس از رسیدن به نقطه اشتعال نسبتاً بالا، اسپریت های معدنی مانند هر حلال مبتنی بر هیدروکربن می سوزند و در نتیجه سموم خطرناکی منتشر می کنند که برای سلامتی انسان مضر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *