کاغذ صافی چیست و چه کاربردی دارد؟

کاغذ صافی چیست و چه کاربردی دارد؟

کاغذ صافی یکی از مواد مصرفی معمول آزمایشگاهی است. به طور معمول به شکل گرد است و از الیاف پنبه ساخته می شود و برای فیلتر کردن اجزاء محلول ها به کار برده می شود. عملکرد اصلی کاغذ صافی جداسازی مواد است. امروزه انواع  مختلف کاغذ صافی با کاراکترهای متفاوت توسط تکنیک های مختلف ساخته و به بازار عرضه شده است. بنابراین مصرف کنندگان با توجه به  سختی، ظرفیت، راندمان فیلتراسیون و کاربرد می توانند از آنها استفاده کنند.

ساختار کاغذ صافی

کاغذصافی یک وسیله جهت دار است. قسمت جلوی آن دارای الیاف سبک تر و نرم تری است. سطح مش کاغذ صافی دارای الیاف محکم است. منافذ جلویی به شکل دهانه زنگوله هستند و منافذ با افزایش ضخامت کاغذ صافی کوچک تر می شوند. ضخامت کاغذ صافی حدود 0.35 تا 0.5 میلی متر است و اندازه ذرات گرد و غبار از چند میکرون تا ده ها میکرون متفاوت است.

بزرگنمایی جانبی نشان می دهد که کاغذ صافی یک ساختار چند لایه دارد. قسمت جلوی کاغذ صافی باید در جهت جریان هوا باشد، سطح صفحه باید در جهت جریان مواد باشد. خطوط رنگی روی سطح صفحه کشیده شده است تا عملکرد کاربر را تسهیل کند و از اشتباهات جلوگیری کند. اگر جهت جلو و عقب اشتباه باشد، فیلتر نمی تواند به درستی انجام گیرد.

انواع کاغذ صافی

کاغذصافی به طور گسترده برای کاربردهای آزمایشگاهی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. آنها اساساً به دو دسته کاغذهای صافی کیفی و کاغذهای صافی کمی تقسیم می شوند.

کاغذهای صافی کیفی: این کاغذها حاوی خاکستر(ash) بوده و بیشتر برای فیلتر کردن موادی که نیاز به سوزاندن ندارند مناسب هستند.

کاغذهای صافی کمی: از طرف دیگر کاغذهای صافی کمی را کاغذهای بدون خاکستر می نامند و عمدتاً با اسید هیدروکلریک و اسید هیدروفلوریک تصفیه می شوند. بسته به سرعت فیلتراسیون، این کاغذها را می توان به کاغذهای صافی سریع، متوسط ​​و کند نیز تقسیم کرد.

کاربرد کاغذ صافی

همانطور که از نام آن پیداست، کاغذصافی برای اهداف فیلتراسیون استفاده می شود. از این کاغذ نیمه تراوا برای ایجاد مانع استفاده می شود. این وسیله قابلیت نگهداری متفاوتی دارد و یک لایه رسوبی در بالای کاغذ صافی ایجاد می شود تا مانعی موثر ایجاد کند. برای فیلتراسیون موثر، باید انواع مختلف کاغذ صافی را بررسی کرد و یک گزینه مناسب را انتخاب کرد.

کاغذهای صافی برای کاربردهای مختلف صنعتی و فنی استفاده می شوند. در زندگی روزمره ما، رایج ترین نمونه های کاربرد آنها فیلتر قهوه ساز، چای کیسه ای، فیلترهای خودرو و فیلترهای شنی هستند. علاوه بر این برای تجزیه و تحلیل کمی و کیفی نیز استفاده می شوند. این کاغذها از خمیر تصفیه شده با کیفیت بالا و الیاف پنبه ای با خلوص بالا ساخته شده اند و می توانند طیف گسترده ای از رشته های تحصیلی از جمله شیمی و زیست شناسی استفاده شوند.

مزایای کاغذ صافی

  • مناسب برای انواع کاربردهای آزمایشگاهی
  • دارای استحکام و انعطاف پذیری بالا
  • مناسب برای نیازهای کاربردی مختلف
  • دارای ضریب راحتی بالا به دلیل مشخص بود قطر منافذ

استفاده از کاغذ صافی در آزمایشگاه

برای اطمینان از عملکرد مطلوب کاغذهای صافی را کاملا به درستی تا کنید. ابتدا کاغذ صافی را از وسط تا کنید و دوباره آن را تا کنید تا یک چهارم دایره ایجاد کنید. وقتی آن را باز می کنید، می بینید که زوایای 90 درجه روی کاغذ صافی تشکیل شده است. دوباره آن را تا کنید و سپس یک چهارم دایره را به سمت داخل تا کنید تا به شکل قیف در بیاید. به خاطر داشته باشید که هنگامی که یک قیف ایجاد می کنید، سه لایه در یک طرف و یک لایه در طرف دیگر وجود دارد.

هنگام ریختن مایع در قیف با کاغذصافی، مطمئن شوید که میله شیشه را به آرامی کج کنید تا جریان ثابت بماند و ارتفاع مایع از کاغذصافی بیشتر نشود. وقتی مایع از قیف جاری شد، مطمئن شوید که از دیواره پایین می رود. روش آسان دیگر این است که لیوان را کج کنید و قیف را به دیواره کناری ظرف وصل کنید تا بدون دردسر فیلتر شود.

برای افزایش میزان فیلتراسیون، بهتر است از فشار دادن چین ها در نزدیکی قسمت متمرکز خودداری کنید زیرا ممکن است کاغذ را بشکنید. سعی کنید قبل از فیلتراسیون دستهای خودتان را بشویید، کاغذ صافی را وارونه نگه دارید تا از جمع شدن کثیفی روی سطح جلوگیری کنید .ریختن یک حلال داغ روی کاغذ قبل از فیلتراسیون نیز برای افزایش سرعت مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *